vineri, 30 martie 2012

Ingrijirea animalului in perioada calda (vara)

Peroiada verii este o perioada de reluare a ciclului biologic atat pentru animale si pasari cat si pentru natura. Pentru animale este perioada cea mai fertila, incepand cu perioada de calduri si perioada de fatari. Canicula care se instaleaza odata cu anotimpul cald nu este agreeata de regula de catre caini si pisici. De ce? Datorita banii si a modului lor de transpiratie.

Astfel, ar trebui luate in atentie urmatoarele situatii pentru animalul dumneavoastra.
S-ar putea sa apara iritatii cutanate cum sunt alergiile, piscaturile sau ezcemele mai pregnante pe timpul verii. Daca observati orice schimbare la cainele dumneavoastra nu ezitati sa consultati medicul veterinar.  Alte probleme care ar pute sa apara pe timpul cald ar fi semnele de deshidratare si mai ales lipsa poftei de mancare.
Pentru evitarea acestor situatii, prima masura de ajutor este sa feriti cusca animalului sau cainelui de caldura solara, sa nu lasati in masina niciun animal chiar si cu geamurile deschise; plimbarile cu acestea trebuie facute dimineata devreme si seara, spalarea animalului reduce din temperatura corpului si tunderea raselor cu parul lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu