vineri, 30 martie 2012

Iguanele, animale de casa neconventionale

Daca esti o fire mai pretentioasa si vrei sa iesi in evidenta, poti lua in companie o iguana. Insa, trebuie sa stii ca acest animal cere anumite conditii de crestere si dezvoltare. Asa ca, mai bine verifica intai posibilitatea achizitiei unui astfel de exemplar.
Se stie ca o iguana este un animal cu sange rece, deci nu-si poate controla temperatura corpului de la sine. De aceea este preferata lumina solara sau in cel mai rau caz, lumina artificiala. O iguana are nevoie de 12-14 ore de lumina solara atat pentru corp cat si pentru sanatatea pielii prin sintetizarea vit.D. Apoi, o iguana are nevoie si de 10-12 ore de intunerec complet. In afara de aceastea, mai este nevoie si de spatiu. Avand in vedere ca o iguana poate atinge lungimea si de 2 m, trebuie luat in calcul un asemenea spatiu. 
Baile regulate sunt un alt ritual al acestor creaturi, putand sta in acvariu cateva ore. Este necesara de asemenea o alimentatie corecta si diversificata. O iguana este un anumal erbivor, de aceea ii vei asigura flori si frunze naturale, fara pesticide. Prefera insa si brocoli, legume si fructe. Igiena personala nu trebuie neglijata de asemenea intrucat se poate contacta boala Salmonella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu