Animalele de companie sunt sursa noastra de vitalitate si dragoste. Un animal de casa este un hobby si o placere in care se dedica toata afectiunea, toata iubirea si grija fata de copartener. Oamenii singuri sau cei iubitori de animale deseori prefera un animal de casa. Insa acesta aduce cu sine responsabilitati. Vom incerca oare sa fim pentru animalutele noastre niste "parinti adoptivi" adevarati?
slide
Program
pentru agricultorul roman11.
View more presentations
from reasons. |
Realestate in Romania
View more presentations
from reasons. |
Reclama ta aici!
View more presentations
from reasons. |
joi, 12 aprilie 2012
Cauzele obezitatii la papagali
Sunt date in special de conditiile de viata, de spatiul restrans din colivie care nu le permite sa faca suficienta miscare; mai mult, in anumite situatii au si aripile taiate.
O alta cauza este data de alimentatia gresita constand in seminte si tot felul de gustari nesanatoase. Papagalii pot deveni obezi si datorita plictiselii. Ei sunt dotati cu o inteligenta specifica de aceea ea trebuie stimulata in mod constant.
Testoasele de uscat
Ca si animale de companie, broscutele testoase de uscat daca sunt crescute in cpnditii optime, pot trai si peste 75 de ani ceea ce presupune un angajament pe termn lung.
Carapacea lor este convexa, fiind ovala doar la exemplarele mature si aproape circulara la cele tinere. Pielea lor este solzoasa. Masculii se deosebesc de femele prin dimensiunea lor mai mica decat a femelelor dar si a cozii care este mai mare.
La fel ca majoritatea reptilelor, testoasele sunt animale pochiloterme avand nevoie de surse externe de caldura pentru a-si putea mentine temeratura corpului. Broscutele testoase de uscat pot fi crescute individual sau in grup.
Cat despre mediul de crestere, ideal ar fi sa le tineti in gradina, afara cand timpul este favorabil. Este important sa le asigurati o incinta sapata in pamant cu adancimea de 10 cm pe fundul careia sa puneti nisip amestecat cu pamant. Astfel, ele nu vor putea evada. Incinta trebuie sa le asigure si racorire, deci un spatiu va ramane neacoperit.
Imblanzirea chinchillei
Unele chinchille se pot imblanzi mai repede, altle mai greu in functie de personalitatea fiecaruia, la fel ca oamenii. Totusi, pentru a imbanzi o chinchilla este foarte important sa aveti rabdare, blandete si sa luati in calcul cativa pasi importanti. Imediat dupa achizitionarea chinchilei dumneavoastra trebuie sa-i acordati cateva zile de acomodare cu interiorul si cu dumneavostra. Dupa ce animalul s-a familirizat destul de bine cu noul mediu, incercati sa-i o feriti o mica atentie prin barele custii. Acesta poate sa fie o stafida sau altceva. Important e sa o mentineti curioasa. Daca animalul s-a obisnuit si cu aceste trucuri, puteti incepe sa va apropiati de ea mi mult. Astfel, ii veti da gustarea din palma sau o veti magania de pe brate. Este bine totusi sa lasati chinchilla prin casa abia dupa ce s-a obisnuit cu manipularile de acest gen.
Nu fortati chinchilla, nu zbierati si nu o alergati, mai mult rau ii faceti. Fiti bland, perseverent si veti vedea imbunatatiri in incercarile voastre.
Cauzele roaderii hamsterului a barelor metalice de la cusca
Se intampla sa ne surprindem hamsterul rozand barele custii in care este pus. Aceasta activitate nu numai ca ii va afecta sanatatea dar vei sfarsi prin a-ti lua ramas bun de la el daca nu iei in serios problema.
Astfel, trebuie sa fii la curent cu unele aspecte: S-ar putea ca ca hemsterului tau sa i se fi rupt un dinte, o problema serioasa deoarece daca este netratata poate duce la o dezvoltarea incorecta a danturii si prin urmare la probleme de sanatate mai avansate. Un alt aspect ce trebuie luat in vedere cand te confrunti cu o astfel de problema, sunt leziunile din cavitatea bucala datorita frecarii mucoaselor si a pielii de pe suprafata gratiilor.
Cauza principala insa s-ar putea sa fie plistiseala care duce inevitabil la o astfel de activitate. Asigura-te ca hamsterul tau are suficiente jucarii de care sa nu se plictiseasca si jaca-te cu el pentru a evita acest lucru. Este indicat ca o data pe luna sa mergi cu el la un medic veterinar sau ori de cate ori observi o problema.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)